A është 2023 një kohë e mirë për të investuar në pasuri të paluajtshme?!

Shpërndaje

Investimi në pasuri të paluajtshme mund të jetë një metodë e shkëlqyer për të ndërtuar shumë pasuri pikërisht tani në vitin 2023. Mendoni për pasuritë e paluajtshme si një investim afatgjatë pasi tregu i banesave është aktualisht jashtë kontrollit. Jo vetëm që çmimet e pronave po rriten në të gjithë bordin, por normat e hipotekave kanë arritur nivelin e tyre më të lartë në pothuajse një dekadë. Kjo do të thotë se tani është një kohë veçanërisht e vështirë për të marrë prona me të ardhura ose për të zbuluar shtëpi të lira që mund të rinovohen dhe të kthejnë fitime.

Nëse jeni i duruar, investimi në pasuri të paluajtshme mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të grumbulluar një shumë të konsiderueshme parash. A është e sigurt të thuhet se pasuritë e paluajtshme janë një investim solid tani që tregu i banesave nuk duket të jetë brenda një flluske? Për t’i dhënë një përgjigje kësaj pyetjeje, së pari duhet të hedhim një vështrim në gjërat në të cilat po investojmë.

Pasuria e paluajtshme zakonisht tejkalojnë aktivet e tjera për sa i përket vlerësimit të vlerës. Për më tepër, ajo nuk është aq e ndjeshme ndaj paqëndrueshmërisë afatshkurtër sa tregu i aksioneve. Pavarësisht nëse jepni me qira një apartament ose një pronë biznesi për të ardhura ose blini një shtëpi, ju merrni një aktiv fizik dhe të përdorshëm. Ekzistojnë dy mënyra për të përfituar nga një pronë me qira dhe blerësit duhet të përfitojnë nga të dyja.

Ju duhet të blini një pronë që do t’ju ofrojë flukse monetare afatshkurtra mujore, duke pasur gjithashtu potencial për përfitime afatgjata. Megjithatë, ndërsa vendosin nëse do të investojnë apo jo, shumica e investitorëve i japin përparësi blerjes së një prone me një fluks të mirë parash. Një pronë e mirë me qira duhet të sigurojë flukse monetare pozitive; më shumë më mirë.

Rritjet e fundit të normave kanë ndikuar në vlerat e shtëpive. Ndërsa përballueshmëria e blerësve të shtëpive bie, shumë ndalojnë së provuari të blejnë. 2023 është një vit i balancuar për ofertën dhe kërkesën për banesa. Kjo është ideale për blerësit me pakicë dhe investitorët e pronave me qira. Nuk është më një treg “shitës”. Rritja e normave të interesit rrit pagesën mujore të hipotekës, e cila redukton blerësit e shtëpive dhe ul vlerat e pronës.

Investitorët e pasurive të paluajtshme duan më pak konkurrencë dhe çmime më të ulëta. Investimi në pasuri të paluajtshme është një përpjekje afatgjatë, prandaj perspektiva është thelbësore. Një hipotekë fikse 5.5% 30-vjeçare është modeste në krahasim me normat mesatare vjetore të interesit që nga viti 1975. Investitorët e zgjuar e dinë se pasuritë e paluajtshme janë një investim afatgjatë dhe se normat e sotme janë ende historikisht të ulëta. Prisni rritje të normave të interesit. Deri në momentin e shkrimit të këtij shkrimi, nuk ka fund në horizont për normën tonë astronomike të inflacionit. Pas disa vitesh, blerja tani mund të duket e kujdesshme.

Mitet e investimit në pasuri të paluajtshme

Ka mite të ndryshme në lidhje me investimin në pasuri të paluajtshme që duket se nuk vdesin kurrë, pavarësisht sa shumë përpiqeni t’i ‘vrisni’! Shpresojmë, informacioni i dhënë më poshtë do t’ju ndihmojë të mos bini në këto të pavërteta.

  1. Nuk mund të fitoni para në pasuri të paluajtshme pa pasur shumë para
  2. Ju duhet pak ose aspak njohuri për t’u bërë një investitor i pasurive të paluajtshme
  3. Duhet t’i kushtoni kohë tregut për të pasur suksesin më të madh
  4. Investoni vetëm në tregje vlerësuese
  5. Pasuritë e paluajtshme janë një investim ‘Pasurohuni shpejt’

Në pronat e paluajtshme, sapo tregu fillon të rikthehet, investimi në prona të paluajtshme gjithashtu kthehet në një mendim edhe më tërheqës qoftë si profesion ose si një punë anësore e mrekullueshme. Si çdo ndërmarrje tjetër, megjithatë, ka një mënyrë të saktë dhe një qasje të gabuar. Investitorët e suksesshëm të pasurive të paluajtshme nuk bëhen brenda natës.

Nuk është e lehtë të kesh sukses në investimin në pasuri të paluajtshme. Të jesh me fat me një investim nuk do të thotë të bëhesh një investitor i suksesshëm i pasurive të paluajtshme.

Mënyra e vetme për t’u bërë një investitor i suksesshëm është të edukoni veten dhe të ndiqni rrugën e investitorëve të suksesshëm të pasurive të paluajtshme që tashmë kanë arritur atje.

Ekziston një rregull i vjetër në poker: nëse luani për 20 minuta dhe nuk mund të kuptoni se kush është pinjolli në tryezë, atëherë jeni ju.

E njëjta gjë vlen edhe për investimin në pasuri të paluajtshme. Nëse nuk i dini matjet e investimit tuaj të propozuar në pasuri të paluajtshme, nuk keni pothuajse asnjë shans për të qenë një investitor i suksesshëm i pasurive të paluajtshme. Për të pasur sukses në investimin tuaj të parë në pasuri të paluajtshme, shkoni me një ritëm të moderuar, mësoni shumë dhe jini gati të lini çdo mundësi joshëse që ju vjen. Me pak fjalë, mos merrni vendime të nxituara nga tundimi. Paratë e humbura në një investim të keq nuk mund të rikuperohen kaq lehtë.

Ndryshe nga sa mund të keni dëgjuar, kjo është koha më e mirë për të blerë një pronë. Gjithmonë bëni detyrat e shtëpisë tuaj dhe mos kini frikë të investoni në pasuri të paluajtshme gjatë një recesioni.

Edel Strazimiri / SCAN

Material i përgatitur nga portali SCAN TV.

Related Articles

No related articles
Na Kontaktoni
Keni nevojë për ndihmë?
Përshëndetje , si mund tju ndihmojmë?